Kuih Atas Hijau Bawah Putih : Resepi Kuih Seri Muka Paling Sedap Style Hotel Chef Hairul Hissam
Lapisan putih diperbuat daripada santan, manakan lapisan hijau adalah dari air. Sambal cuka cili hijau bawang putih sambal cuka cili hijau bawang putih. Kini pelbagai variasi kuih talam dihasilkan seperti .
Sambal cuka cili hijau bawang putih sambal cuka cili hijau bawang putih. 3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau; 25 resepi yang kami kongsikan ini ialah resepi kuih muih tradisional pilihan yang paling. Bahan lapisan bawah hijau : Masukkan dalam loyang dan kukus lapisan bawah selama lima minit. Kini pelbagai variasi kuih talam dihasilkan seperti .
Bahan lapisan atas putih :.
1 sudu kecil pewarna hijau. Bahan lapisan atas putih :. Kini pelbagai variasi kuih talam dihasilkan seperti . Lapisan putih diperbuat daripada santan, manakan lapisan hijau adalah dari air. Sambal cuka cili hijau bawang putih sambal cuka cili hijau bawang putih. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Tapi che nom lebih prefer kukus je terus cara orang lama. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Mcm mana nak kasik lapisan bawah tu tak terapung bila kita tuangkan lapisan atas yg hijau tu? Masukkan dalam loyang dan kukus lapisan bawah selama lima minit. Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Boleh juga kalau anda nak masak sekejap bahagian hijau atas tu bagi suam sikit sebelum kukus. 2 sudu makan minyak masak; 3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau;
Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). 2 sudu makan minyak masak; Sambal cuka cili hijau bawang putih sambal cuka cili hijau bawang putih.
2 sudu makan minyak masak; Untuk lapisan atas, satukan tepung gandum, gula merah dan santan dalam bekas pengisar. 25 resepi yang kami kongsikan ini ialah resepi kuih muih tradisional pilihan yang paling. 3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau; Lapisan putih diperbuat daripada santan, manakan lapisan hijau adalah dari air. Tapi che nom lebih prefer kukus je terus cara orang lama.
Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit.
Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. 3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau; Mcm mana nak kasik lapisan bawah tu tak terapung bila kita tuangkan lapisan atas yg hijau tu? 25 resepi yang kami kongsikan ini ialah resepi kuih muih tradisional pilihan yang paling. Sambal cuka cili hijau bawang putih sambal cuka cili hijau bawang putih. Untuk lapisan atas, satukan tepung gandum, gula merah dan santan dalam bekas pengisar. 2 sudu makan minyak masak; Tapi che nom lebih prefer kukus je terus cara orang lama. Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 ½jam atau. Masukkan dalam loyang dan kukus lapisan bawah selama lima minit. Kini pelbagai variasi kuih talam dihasilkan seperti .
Masukkan dalam loyang dan kukus lapisan bawah selama lima minit. Sambal cuka cili hijau bawang putih sambal cuka cili hijau bawang putih. Boleh juga kalau anda nak masak sekejap bahagian hijau atas tu bagi suam sikit sebelum kukus. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit.
Untuk lapisan atas, satukan tepung gandum, gula merah dan santan dalam bekas pengisar. 1 sudu kecil pewarna hijau. Tapi che nom lebih prefer kukus je terus cara orang lama. Mcm mana nak kasik lapisan bawah tu tak terapung bila kita tuangkan lapisan atas yg hijau tu? Sambal cuka cili hijau bawang putih sambal cuka cili hijau bawang putih. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. 25 resepi yang kami kongsikan ini ialah resepi kuih muih tradisional pilihan yang paling. 2 sudu makan minyak masak; Boleh juga kalau anda nak masak sekejap bahagian hijau atas tu bagi suam sikit sebelum kukus. Kini pelbagai variasi kuih talam dihasilkan seperti .
Kini pelbagai variasi kuih talam dihasilkan seperti .
3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau; Masukkan dalam loyang dan kukus lapisan bawah selama lima minit. 2 sudu makan minyak masak; Lapisan putih diperbuat daripada santan, manakan lapisan hijau adalah dari air. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. 25 resepi yang kami kongsikan ini ialah resepi kuih muih tradisional pilihan yang paling. Untuk lapisan atas, satukan tepung gandum, gula merah dan santan dalam bekas pengisar. Boleh juga kalau anda nak masak sekejap bahagian hijau atas tu bagi suam sikit sebelum kukus. Bahan lapisan atas putih :. Mcm mana nak kasik lapisan bawah tu tak terapung bila kita tuangkan lapisan atas yg hijau tu? Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). 1 sudu kecil pewarna hijau.
Kuih Atas Hijau Bawah Putih : Resepi Kuih Seri Muka Paling Sedap Style Hotel Chef Hairul Hissam. Bahan lapisan bawah hijau : Sambal cuka cili hijau bawang putih sambal cuka cili hijau bawang putih. Tapi che nom lebih prefer kukus je terus cara orang lama. 2 sudu makan minyak masak; Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit.
Bahan lapisan atas putih : kuih hijau putih. Bahan lapisan bawah hijau :
Tapi che nom lebih prefer kukus je terus cara orang lama. 2 sudu makan minyak masak; 1 sudu kecil pewarna hijau.
Tapi che nom lebih prefer kukus je terus cara orang lama. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. 3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau; Masukkan dalam loyang dan kukus lapisan bawah selama lima minit. Bahan lapisan bawah hijau : Kini pelbagai variasi kuih talam dihasilkan seperti .
Kini pelbagai variasi kuih talam dihasilkan seperti .
Bahan lapisan bawah hijau : 3 cawan santan pekat + jus pandan + warna hijau; Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit.
Untuk lapisan atas, satukan tepung gandum, gula merah dan santan dalam bekas pengisar.
Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit.
Sambal cuka cili hijau bawang putih sambal cuka cili hijau bawang putih.
Post a Comment for "Kuih Atas Hijau Bawah Putih : Resepi Kuih Seri Muka Paling Sedap Style Hotel Chef Hairul Hissam"